sâmbătă, 14 martie 2015

Mistere și anomalii din sezonul 2 - partea a 32-a

-- Coduri --

4-16-15-6-4-25 25-19-23-6-5 23-10-20 10-9-1 16-19'5 22-23-21-13
4-16-19 11-25-5-4-19-6-25 15-10 4-16-19 11-25-5-4-19-6-25 5-16-23-21-13

THIRTY YEARS AND NOW HE'S BACK
THE MYSTERY IN THE MYSTERY SHACK

TREIZECI DE ANI ȚI ACUM S-A ÎNTORS
MISTERUL DIN COLIBA MISTERELOR

Cheia: STNLYMBL

LAR ZPUHFTY XWEUPJR GHGZT
THE ORIGINAL MYSTERY TWINS
PRIMII GEMENI AI MISTERELOR

JXYDPHQW
GUVAMENT (în engleză se pronunță ”[gavămănt]” ceea ce se scrie ”Government” și înseamnă ”Guvern”. Mașinile guvernului.).

MY COMPASS GOES HAYWIRE THE CLOSER I GET TO THEM. DOES THIS MEAN WHAT I THINK IT DOES? THE ANSWER MAY BE UNDERGROUND

BUSOLA MEA O IA RAZNA DE CÂTE ORI MĂ APROPII DE ELE. ASTA ÎNSEAMNĂ CE MĂ
GÂNDESC EU CĂ ÎNSEAMNĂ ? RĂSPUNSUL POATE FI SUB PĂMÂNT. (Asta înseamnă că ceva misterios se află în adâncurile Ciudățeniului. Nu este asta o referință la cartea ”Ghidul lui Dipper și Mabel despre Mistere și Distracție Maximă!” ? La codul ”Something strange is buried under Gravity Falls” (”Ceva ciudat este îngropat sub Ciudățeni”).)

Pe TMoGF au apărut 3 videoclipuri cu replicile lui Stan din închisoare. A 3-a se numea ”Ceva Codat” și conținea ceva codat. Stan rostea literele ”JLGHRQ KHUH”, fără să știe ce înseamnă. Însă era din Codul Cezarian și însemna ”GIDEON HERE” (care ar însemna ”GIDEON AICI”, iar în mod logic ar fi ”GIDEON A FOST AICI”. Deci dacă ”a fost”, asta înseamnă că a evadat ?! Nu-i de bine...).

-- Postere --

Aici sunt câteva postere pentru episodul 11:

-- Link cu episodul --


-- Scene rămase --

Aceasta e ultima scenă ce ne-a mai rămas:


-- Autorul --

Unul din uriașele mistere din Ciudățeni a fost elucidat ! Stanley EXISTĂ și este AUTORUL !

-- Paginile de la sfârșit --

Cred că sunt corect plasate, și cred că acela este modelul:

-- Foreshadwing --

Deci Omul Cameleon, în episodul 8, mai arătase pe costumul său un ultim model. Acesta este:

--- Leagănele ---

Și că tot am vorbit de Foreshadowing, iată unul din episodul 19 din sezonul 1:
Întrebarea care se pune este al cui leagăn și de ce e rupt. Pare că e leagănul lui Stan. Este sigur acel peisaj, deoarece este rățușca aceea acolo.


-- Schiță --

O schiță cu Stanley:

-- Încredere --

Un simbol important a apărut în episod: când tabloul cu Dipper și Mabel s-a spart, atunci încrederea lor s-a spart. Mabel s-a încrezut în Stan, nu în Dipper. Totul se va schimba de-acum...


-- Stan... TATĂ ?! --

Adminul Stan a observat că o carte de-a lui Stan se intitulează ”Daddy Issues” (”Probleme de Tată”):


-- Steaua Căzătoare și Pinul --

Pare că toate personajele își vor dovedi numele de pe Roata lui Bill. Deci Dipper s-a transformat în episodul 10 în lemn de pin, iar Mabel s-a înălțat ca o stea căzătoare:


-- Episodul următor --

Episodul 12 va apărea, în mod oficial, în vară. :(

-- Interviu --

Alex Hirsch a dat un interviu pentru AVClub. Mi-a atras atenția faptul că a spus că dacă episodul acesta ne-a uimit, restul sezonului ne va lăsa total cu gura căscată !



-- Simboluri de pe Portal --

Ați observat că pe Portal au mai rămas două simboluri aprinse ? Unul reprezintă constelația ”Carul Mare” (”Big Dipper”, deci simbolul îl reprezintă pe Dipper) și celălalt steaua Arcturus care era considerată o stea a infernului, a catastrofei. Ăsta este iar Foreshadowing pentru APOCALIPSA ce urmează în serial.
-- Locul din Portal --

Deci locul ăla ce seamănă cu Universul și apare pe Portal, nu este altceva decât cerul văzut din Ciudățeni !



-- Autorul dezvăluit de mult --

Vă mai amintiți de trailer-ele pentru ”Socitatea Ochiului Orb” ? Ei bine, acolo era un ochi ce clipea. Însă clipea într-un cod morse. Într-unul din trailere erau zise mai multe posibilități de autori printre care și Stan. Însă codul morse zicea ”What kind of Stan?” (”Ce fel de Stan”). Era un Stan cu LEY - STANLEY.


--- Dovezile existenței lui Stanley ---

Avem Foreshadowing-ul din episodul 19, acesta deschizând ușa în episodul ”Călători în Timp”, descrierea Formatorului, ochelarii bizari din camera ce era în plus în Colibă, el citind (având același stil al așezării părului ca Stan), Stanley apărând ca un flash pe Bill, sperietura trasă de Stan, deoarece la prima vedere semăna cu Stanley (statuia sa de ceară din episodul ”Vânătoare de Capete”) și marea sa dezvăluire din episodul 11.

Sursa: https://www.facebook.com/MysteriesGravityFalls/photos/a.410216669113602.1073741828.410214259113843/610277335774200/?type=1

-- Foreshadowing în sezonul 1 --

A mai observat cineva că în episodul din sezonul 1 - ”Dipper și Testul de Putere”, pe spatele lui Dipper apare ochiul lui Bill ?

-- Numărătoarea inversă --

Dacă veți accesa numărătoarea inversă (http://www.themysteryofgravityfalls.com/countdown/) nu vă va mai apărea o numărătoare inversă ci tipul care face farse de la emisiunea ”Kerfarsă !”, Justin Kerfarsă:


-- Analiza episodului 11 --

Vailskibum94 a făcut recent o analiză pe baza episodului. Merită s-o urmăriți:


-- Stanley tânăr --

Adminul Bill a observat că Stanley părea mai tânăr decât Stan. Asta se poate clarifica cu ”Paradoxul Geamănului” emis de Albert Einstein. Dacă fratele tău geamăn pleacă în spațiu, și tu rămâi pe Pământ, peste 30 de ani, când fratele tău se întoarce, el va fi mai tânăr decât tine, tu fiind un bătrân. Motivul este că în Spațiu, timpul trece mai greu decât pe Pământ.



P. S.: Asta ar trebui să fie și o referință la codul din cartea ”Ghidul lui Dipper și Mabel despre Mistere și Distracție Maximă!” - ”GROWING UP IS OPTIONAL” (”SĂ CREȘTI ESTE OPȚIONAL”), adică fratele lui Stan nu a crescut foarte mult în acel timp, ca și cum ar fi ales el cât și când să crească.

Sursa: http://www.facebook.com/SecreteledinCiudateni
-- Primii gemeni ai misterelor --

Interesante relații:

Deci Dipper, geamănul deștept, ar fi Stanley. Stanley trebuie să fi fost și el geamănul deștept. Carnetul acela de note arătat pe panoul celor de la Guvern sigur nu e al lui Stan. A luat o notă mică la sport, și totuși știm că Stan era bun la sport. Celelalte materii de 10 arată că Stanley era deștept, însă nu era bun la sport. Deci Mabel ar fi Stan ? E probabil, pentru că Mabel l-a crezut pe Stan. Mabel e, de asemenea, geamănul prostuț. Stan este și el prostuț.

Pagina din carnetul de note
-- Intro-ul cântat de echipă --

Amuzant ! Intro-ul din Ciudățeni este cântat de Alex, Kristen și Jason !


-- Plaja --

Deci avem scena cu leagănele în care se dădeau Stan și Stanley în copilărie, pe o plajă. În biblioteca lui Stan este o carte numită "Glass Shard Beach High Yearbook" (”Albumul Anual de pe Plaja Glass Shard”). Deci plaja s-ar numi ”Glass Shard” ?


-- Accidentul --

Deci McGucket spunea în episodul 7 că din cauza pierderilor de memorie, a lovit o mașină. Să fie acea mașină lovită, mașina în care se afla acel Stan Pines care a murit ?
Sursa: http://www.facebook.com/SecreteledinCiudateni/

-- Numele fals al lui Stan --

Deci unul din numele false ale lui Stan este Andrew ”Eight-Ball” Alcatraz. Alcatraz este o închisoare, posibil închisoarea unde a fost dus Stan. ”Eight-Ball” (”Bila a Opta”) se referă la bastonul lui, cu o bilă de biliard cu numărul 8 pe ea, considerat un număr magic datorită faptului că din opt întors se face infinitul.

-- Insigne --

Aș vrea și eu insignele acestea. Voi ce părere aveți ?

-- Pagini din jurnal --

Cineva a făcut o listă cu link-uri spre toate paginile din jurnal, categorisite pe rubrici și jurnale:



-- Ochii lui Bill --

În momentul în care Portalul și-a finalizat efectul, Dipper, Soos și Stan au avut ochii asemănători cu ochiul lui Bill. Mabel nu i-a avut. Eroare de animație, coincidență sau ceva suspect ?...



Votează această postare:
{[['']]}


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu