joi, 2 aprilie 2015

Mistere și anomalii din sezonul 2 - partea a 34-a

-- AMA cu Bill Cifru --

Azi a fost la 9:30 dimineața un AMA (Ask Me Anything pe Reddit) cu Bill Cifru.
Evident că Alex ne-a anunțat de asta, prin modul lui caracteristic (s-a prefăcut că e posedat de Bill, spunând că are dureri de cap cu multe caractere ciudate și glitch-uri la imaginea de profil și de copertă, ca să nu mai spun de faptul că și-a schimbat numele pentru câteva ore pe Twitter):
De pe AMA am ales o serie de răspunsuri foarte interesante, și cu posibile foreshadowing-uri:
Deci s-a rezolvat dilema. În istoricul lui Dipper sunt o mulțime de poze cu roșcate ca Wendy. :))
Se pare că Bill îl urăște pe Bebelușul Timpului. Faptul că-i spune ”tiran bombastic și obez purtător de scutec” și faptul că ar vrea să-l demolecularizeze pentru a-și face pizza marguerita mai sărată e edificator. Mai ales faptul că a încercat să-i dea un pumn ”în obrazul bebelui de 9 trilioane de tone”.
Cineva a întrebat ce crede Bill despre cele 7 păcate ale morții. Acesta spune că nu vrea să aleagă între copiii lui. Concluzie: Bill Cifru e tată și are 7 copii, cele 7 păcate ale morții. Mai spunea într-un răspuns că nu are încă o familie.
Un răspuns important. Bill spune că numele lui nu e Bill (circulă pe internet zvonuri că l-ar chema William sau Willy), iar numele său adevărat dezvăluit ne-ar lăsa mai mult decât mască.
Deci Bill ne spune că tatuajul lui Stan înseamnă ”Atenție !” sau ”Ai grijă !”. OK...
Deci aici se dau detalii cam bizare.
  1. Bill spune că unica sa slăbiciune este să vadă cineva băgându-și ardei iute jalapeno în ochi, sau să dea ardeii la blender și apoi să-și toarne pe ochi ardeii.
     2. Parola de la laptop ar fi fost ”GULLIBLE” (”CREDUL” care nu cred că e o chestie reală, deoarece trebuie să fii credul ca să crezi, deși era 1 aprilie la americani, zi în care nimeni nu se așteaptă să creadă așa ceva, deci practic poate e o informație reală, deși nimeni nu ar crede în cea zi.).

 Aici se dau detalii despre necunoscuta mamă a lui Wendy. Bill pare că e îndrăgostit de mama lui Wendy, însă acesta a dat într-un alt comentariu, un răspuns clar că ”dragostea e un sentiment absurd”.
Un fapt important: Bill ajunge să facă referire la ”arderea pinului de pe pământ”. Deci pinul e cumva... Dipper ? Și... urmează să ardă ???!!!...

Sursa: http://www.facebook.com/SecreteledinCiudateni

Aici Bill vorbește despre tapiseria din Conacul Nordvest ce-l înfățișează pe el, înrobind oamenii. Acesta are o părere bună despre tapiserie, pe care a creat-o un șaman, cu care era prieten, însă la un moment dat nu mai era ”așa de cooperativ”. Bill mai menționează și de ”următoare generație” care ar trebui să fie Pacifica ?... Deci Bill vrea să o folosească pe Pacifica ?!

Asta este foarte importantă ! Bill a menționat un anume ”Stanley” ! Deci există un serial numele de Stanley. Însă Bill mai spune și că ”Stanley i-a greșit cu multe”. Deci se pare că Stanley este împotriva lui Bill !
Iar asta mi se pare cea mai importantă. Fiecare culoare cu care e încercuită fiecare întrebare corespunde răspunsului încercuit cu aceeași culoare. Primul lucru important este lucrul de care am anunțat mai sus, și anume faptul că Bill va avea o familie. Apoi este întrebat dacă-i place de Gompers, iar acesta răspunde că îl apreciază pe Gompers în actuala sa formă. Deci Gompers are mai multe forme, Bill l-a posedat, sau Bill e Gompers ? Următorul este cel mai important răspuns: întrebat fiind ce crede despre Stan Pines, Bill răspunde ”care dintre ei ?”. Asta pentru că îi cheamă Stanford Pines și Stanley Pines. Apoi Bill răspunde că ”neștiința lui Soos poate umple un far”, ceea ce înseamnă că Soos nu știe multe, iar vechea teorie că Soos ar ști secretele lui Stan se desființează. Iar ultimul comentariu al lui Bill, destul de important - ”Wendy este ușor de influențat” iar asta mă face să mă gândesc că Bill s-ar putea s-o influențeze negativ pe Wendy, trăgând-o de partea lui.
Și asta este, de asemenea, importantă. În primul rând putem spune că Vrăjitorul Invizibil este chiar Bill ! În primul rând spune că are ochi în multe locuri. De ce n-ar avea și în acel dulap ? În al doilea rând, în Sock Opera, Bill i-a spus Grendei - ”Monstrule !”. Nu este pentru că Bill era în dulap iar Grenda l-a sărutat, spre nemulțumirea acestuia ? Iar cea mai edificatoare dovadă că Bill era Vrăjitorul Invizibil este că spune că ”În secret îți dezleg șireturile.”. Dipper mereu se întreba cine îi dezleagă șireturile. Răspunsul este Bill !
     Un alt aspect de care mă mai leg este de citatul lui Bill ”I have eyes in many places” (”Am ochi în multe locuri”). Mai jos puteți observa Coliba Misterelor în prezent, și Coliba în episodul ”Călători în Timp”, pe vremea autorului, acum 30 de ani:
În a doua imagine lipsește fereastra triunghiulară. Prin urmare, nu e autentică, deci este un ochi al lui Bill, ascuns în Colibă.

 Aici Bill vorbește despre ”MKUltra”, un experiment mondial al CIA menit să controleze lumea, mai exact comportamentul și mentalitatea umană. Deci în viitoarele episoade Bill va controla mințile personajelor și va mai poseda corpuri...

Sursa: https://www.facebook.com/SecreteledinCiudateni/photos/a.1393130294276790.1073741827.1393124794277340/1570448686544949/?type=1, http://www.facebook.com/SecreteledinCiudateni/

-- Fan-arturi și fan-made-uri- III --

Priviți cu atenție la geam. EL o face.
Chiar tare !
Aș vrea și eu una ! Sursa: https://www.facebook.com/CiudateniGF/photos/a.194916594032349.1073741867.103227073201302/354114588112548/?type=1

Ce frumos arată ! Sursa: https://www.facebook.com/CiudateniGF/photos/a.103246536532689.1073741828.103227073201302/354478811409459/?type=1

-- Coloana sonoră din sezonul 1 --

Brad Breeck, cel care se ocupă cu muzica și efectele sonore în distribuția Ciudățeni, a adăugat pe SoundCloud 3 volume cu sunete/melodii/coloane sonore din sezonul 1:

Primul volum - https://soundcloud.com/bradbreeck/sets/gravity-falls-season-1-soundtrack-excerpts-vol1
Al doilea volum - https://soundcloud.com/bradbreeck/sets/gravity-falls-season-1-soundtrack-excerpts-vol2
Al treilea volum - https://soundcloud.com/bradbreeck/sets/gravity-falls-season-1-soundtrack-excerpts-vol3
Votează această postare:
{[['']]}


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu